.


  Desarticulat un grup de traficants de basuco (cocaïna en pasta) en el dispositiu antidroga Xarxa a Ciutat Vella (Barcelona)

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 43
  Registration date : 30/07/2008

  Desarticulat un grup de traficants de basuco (cocaïna en pasta) en el dispositiu antidroga Xarxa a Ciutat Vella (Barcelona) Empty Desarticulat un grup de traficants de basuco (cocaïna en pasta) en el dispositiu antidroga Xarxa a Ciutat Vella (Barcelona)

  Missatge por Mosso el Dc Oct 08, 2008 1:08 pm

  Desarticulat un grup de traficants de basuco (cocaïna en pasta) en el dispositiu antidroga Xarxa a Ciutat Vella (Barcelona)

  En una setmana, els mossos han detingut al Districte un total de 76 persones, 30 de les quals per delictes contra la Salut Pública per tràfic de drogues
  -Els agents han fet dues entrades a pisos amb un total de més de 600 dosis de basuco i petites quantitats de shaboo intervingudes, i més de 20.000€ en bitllets fraccionats
  -L'objectiu del Dispositiu Xarxa és evitar la venda de droga als carrers de Ciutat Vella i detenir els màxims responsables del tràfic


  Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de Ciutat Vella van desarticular dissabte passat, 4 d'octubre, un grup de traficants que es dedicaven a vendre basuco (cocaïna en pasta) a toxicòmans que acudeixen a alguns indrets del barri del Raval, a Barcelona, per comprar substàncies estupefaents.

  Els agents van intervenir al domicili on vivien els traficants més de 600 dosis, estris per manipular la droga i més de 1.500€. L'operació policial s'ha realitzat en el marc del dispositiu Xarxa, un pla de xoc contra la droga que el Cos de Mossos d'Esquadra va posar en marxa el passat 1 d'octubre amb l'objectiu de lluitar contra la venda d'estupefaents en alguns carrers i zones del Districte de Ciutat Vella.

  Fins a dia d'avui, el dispositiu Xarxa, que ha comportat un increment notable de la presència policial al districte, ha permès la detenció de 76 persones, 30 de les quals per delictes contra la Salut Pública per tràfic de drogues. La resta corresponen a detencions per delictes de furts, robatoris amb força o violència, receptació, atemptat a l'autoritat o requeriments judicials. Així mateix, també s'han inspeccionat diversos locals als quals se'ls ha aixecat diverses actes per incompliment de la Llei d'Espectacles. En un dels casos, s'ha procedit al tancament del local.

  El dispositiu Xarxa compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana i del Cos Nacional de Policia i hi participen agents de la Unitat d'Investigació i Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Brigada Mòbil (BRIMO), de la Policia Científica, de la Unitat Canina i de l'Àrea Territorial d'Investigació de Barcelona.

  La detenció de dissabte passat va tenir lloc després de fer diversos seguiments a toxicòmans que passejaven pel barri del Raval amb la clara intenció d'adquirir drogues. Els mossos van comprovar que alguns d'ells es dirigien sempre al mateix domicili per adquirir la substància estupefaent, de manera que van muntar un dispositiu de vigilàncies a la zona d'influència per identificar els presumptes venedors i el domicili d'on suposadament sortia la mercaderia.

  Durant els dies que va durar el dispositiu, els agents van identificar els toxicòmans que acabaven de comprar la droga i, després d'intervenir-los la substància que acabaven d'adquirir, els van aixecar la corresponent acte administrativa per consum i tinença.

  En tots els casos, els consumidors es dirigien a aquest domicili i avisaven els propietaris de l'immoble xiulant o trucant directament el timbre. Posteriorment, algun dels inquilins del pis baixava i els subministrava la dosi de basuco, que tenia un cost de 5€.

  Per tot aquests motius, dissabte passat, 4 d'octubre, els agents que formaven part d'aquest dispositiu antidroga van procedir a la detenció d'aquelles persones que subministraven el basuco. En total, els mossos van detenir 11 persones, quatre de les quals vivien al domicili que s'havia convertit en un punt de venda conegut per toxicòmans, i la resta dels detinguts eren petits distribuïdors o punteros que compraven la droga al domicili per posteriorment vendre-la a consumidors habituals.

  Un dia després de les detencions, els mossos van fer un registre al domicili investigat on hi van trobar fins a 600 dosis de basuco amagades per diferents llocs de la casa, balances de precisió i estris per manipular la droga, així com més de 1.500€, en bitllets fraccionats.

  Els detinguts, tots de nacionalitat equatoriana i amb domicili a Barcelona, que ahir van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge són:

  -Jimmy Fernando PM, de 30 anys
  -Anabelle Concepción MG, de 36 anys
  -Michael RR, de 24 anys
  -Carlos Eduardo AC, de 23 anys
  -José Gabriel PM, de 23 anys
  -Edwin Daniel VG, de 32 anys
  -Luís Miguel PS, de 19 anys
  -Blanca Susana SC, de 37 anys
  -Oswaldo Abdon SP, de 32 anys

  Els detinguts que van ingressar a presó per ordre del jutge són:

  -Veronica Bibiana BG, de 28 anys
  -Elvis Edcer CM, de 24 anys

  D'altra banda, ahir al vespre, els mossos de la Unitat d'Investigació de Ciutat Vella, amb agents de la Unitat Canina, van fer una entrada en un altre domicili relacionat amb la venda de substàncies estupefaents. Els agents van detenir Ferdinand VJ i Jessie JV, tots dos de nacionalitat filipina, per un delicte contra la Salut Pública per tràfic de drogues. També van intervenir shaboo i més de 20.000€, en bitllets fraccionats. Tots dos passaran durant les properes hores a disposició judicial.

   Data i hora actual: Dg Jun 16, 2019 2:34 pm