.


  L'ISPC formarà enguany 16.867 alumnes, dels quals 1.811 són aspirants a mosso d'esquadra i policia local que reforçaran la presència policial a Catalunya el proper juny

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 43
  Registration date : 30/07/2008

  L'ISPC formarà enguany 16.867 alumnes, dels quals 1.811 són aspirants a mosso d'esquadra i policia local que reforçaran la presència policial a Catalunya el proper juny Empty L'ISPC formarà enguany 16.867 alumnes, dels quals 1.811 són aspirants a mosso d'esquadra i policia local que reforçaran la presència policial a Catalunya el proper juny

  Missatge por Mosso el Dc Oct 22, 2008 5:14 pm

  L'ISPC formarà enguany 16.867 alumnes, dels quals 1.811 són aspirants a mosso d'esquadra i policia local que reforçaran la presència policial a Catalunya el proper juny
  L’ISPC també formarà aquest curs 5.132 bombers, 334 tècnics penitenciaris i 831 agents d’altres cossos de seguretat.

  Un 27,3% dels aspirants a mosso d’esquadra són dones, un 1,5% més que el curs passat, i un 13,8% tenen estudis universitaris.

  El curs comença amb 1.058 aspirants a mosso d’esquadra i 753 a policies locals de 153 municipis catalans.

  L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya impartirà aquest curs més de 107.000 hores lectives a 16.867 alumnes, entre la formació bàsica, les especialitzacions i els cursos de promoció.

  La propera promoció 2009-2010 de Mossos d’Esquadra serà de 980 places.

  El conseller d'Interior, Joan Saura, ha afirmat que "l’Institut ha de ser i vol ser la Universitat de la Seguretat a Catalunya


  El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha presidit avui a Mollet del Vallès (el Vallès Oriental) la inauguració del curs 2008-2009 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

  El conseller Joan Saura, ha explicat que "aquest és el segon any de funcionament de l’Institut com a tal, però que no neix del no-res". "L’experiència d’haver format ja a milers d’alumnes i el prestigi consolidat a través dels anys per l’Escola de Policia i també per l’Escola de Bombers, l’hereta aquest Institut de Seguretat Pública de Catalunya", ha afegit Saura.

  El titular d'Interior també ha afirmat que "l’Institut ha de ser i vol ser com la Universitat de la Seguretat a Catalunya. Cada especialitat ha de tenir la seva Facultat, la seva parcel·la de coneixement perquè pugui aprofundir en el seu camp, però l’Institut com a tal ha d’englobar totes les riqueses, tots els punts de vista i totes les concepcions teòriques i pràctiques de cada disciplina per fer-ne un tot. L’Institut ha de ser, doncs, un centre d’excel·lència en la formació de tots els professionals de la seguretat i també una institució central en quant a recerca i en l’estudi en el camp de la seguretat".

  Enguany, l'ISPC impartirà classes a 16.867 alumnes, dels quals 5.132 són bombers i 1.811 són els que reben la formació bàsica policial per aspirar a convertir-se en els mossos d’esquadra i policies locals que el proper mes de juny reforçaran la presènci policial a tot el territori català, una vegada aquest 1 de novembre finalitzi el desplegament de la Policia de la Generalitat a tot Catalunya.

  Formació policial

  Dels 1.811 alumnes del curs bàsic policial corresponent a la 22a promoció de mossos, la segona de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, 1.058 són aspirants a mossos d’esquadra. D’aquests 1.058 alumnes, 769 (72,7%) són homes i 289 (27,3%) són dones, xifra que representa un increment d’1,5% d’aspirants femenines respecte del curs passat.

  La resta, 753 alumnes, són aspirants a policies locals de 153 municipis de Catalunya. Els més nombrosos són els 211 que pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona, seguits dels 35 de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, 28 de Tarragona, 27 de Sabadell, 24 de Badalona i 19 de Cambrils.

  Dels 753 alumnes de les diferents policies locals, 654 (86,8%) són homes i 99 (13,2%) són dones.

  Pel que fa a la comarca de residència dels alumnes de l’ISPC, 452 viuen al Barcelonès, 261 al Vallès Occidental, 243 al Baix Llobregat, 140 al Maresme, 115 al Vallès Oriental, 99 al Tarragonès i la resta a altres comarques.

  Un 13,8% dels aspirants a mossos d’esquadra tenen estudis superiors (el 7,5% una diplomatura i el 6,3% una llicenciatura), mentre que un 28% tenen el batxillerat i l'altre 28% l’EGB o l'ESO.

  Un total de 17 alumnes aspirants a mossos d’esquadra són nascuts a l’estranger i 39 més són fills de pare o mare estrangers (la nacionalitat espanyola és imprescindible per accedir al cos de Mossos d’Esquadra).

  La propera promoció de mossos d’esquadra, la del 2009-2010, serà de 980 places, dins el procés d’increment d’agents acordats a la Junta de Seguretat de Catalunya per tal de reforçar la presència policial a tot Catalunya en successives convocatòries fins l’any 2015, quan hi haurà 18.300 efectius dels Mossos d’Esquadra.

  El model policial de Catalunya estableix que els mossos d’esquadra i els policies locals rebin la mateixa formació policial bàsica per tal que la col·laboració entre tots els policies sigui més eficaç i eficient, de forma que durant el curs comparteixen les aules i reben formació tant policial com cultural, sociològica i d’ètica.

  Formació a bombers i altres operadors de la seguretat

  L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya va ser creat pel Parlament de Catalunya el juliol de l’any passat i ja ha esdevingut un referent internacional en el món de la formació en matèria de seguretat.

  A diferència del que representaven l’Escola de Policia de Catalunya i l’Escola de Bombers i Seguretat Civil, l’ISPC és una “universitat de la seguretat”, un centre pioner en la formació i recerca per a tots els col·lectius responsables de la seguretat, des dels mossos d’esquadra i les policies locals, fins als bombers, el personal de protecció civil, el personal de seguretat viària, el tècnics penitenciaris, els tècnics de seguretat ambiental, els agents rurals o els formadors de la seguretat privada.

  D’aquesta manera, durant aquest curs està previst que un total de 16.867 alumnes rebin formació de seguretat a l’ISPC. A més dels 1.811 aspirants a mossos i policies locals, també passaran per l’Institut 5.132 bombers, en diferents cursos de formació, especialització o promoció, 1.346 treballadors de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i 831 d’altres cossos de seguretat, entre ells 334 tècnics especialistes en serveis penitenciaris.

  A la inauguració del curs a l’ISPC, també hi han assistit, entre d’altres, el primer tinent d’alcalde de Mollet del Vallès, Josep M. Garzón; la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel; el secretari general del Departament, Joan Boada; el secretari de Seguretat, Joan Delort;el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle; el director de l’ISPC, Carlos González; el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora; la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau; el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya; el director dels serveis territorials del Departament a Barcelona, Àngel Merino; el president del Comitè d’Ètica de la Policia, Carlos Jiménez Villarejo; el subdirector operatiu de la policia, el comissari Josep Milan; el cap operatiu dels Bombers de la Generalitat, Antoni Rifà, el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, i altres comandaments dels Mossos d’Esquadra i de diferents policies locals.

   Data i hora actual: Dg Jun 16, 2019 1:58 pm