.


  Interior ha invertit 8,8 milions en l'adquisició i equipament dels 287 vehicles per al desplegament dels Mossos d'Esquadra, tots equipats amb un sistema de localització

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 43
  Registration date : 30/07/2008

  Interior ha invertit 8,8 milions en l'adquisició i equipament dels 287 vehicles per al desplegament dels Mossos d'Esquadra, tots equipats amb un sistema de localització Empty Interior ha invertit 8,8 milions en l'adquisició i equipament dels 287 vehicles per al desplegament dels Mossos d'Esquadra, tots equipats amb un sistema de localització

  Missatge por Mosso el Dg Oct 26, 2008 5:37 pm

  Interior ha invertit 8,8 milions en l'adquisició i equipament dels 287 vehicles per al desplegament dels Mossos d'Esquadra, tots equipats amb un sistema de localització
  secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, ha presentat avui els vehicles del desplegament

  En total hi haurà 287 vehicles: 229 cotxes, furgonetes i tot terrenys i 58 motocicletes.

  Tots els vehicles inclouen un modern dispositiu de navegació que permet saber i visualitzar en temps real la seva posició.

  A la Regió Policial Camp de Tarragona, hi haurà 160 cotxes i tot terrenys i 40 motocicletes (sense comptar les de trànsit) i a la Regió Policial les Terres de l’Ebre 69 cotxes i tot terrenys i 18 motocicletes.

  Boada: "Tot és a punt per al desplegament dels Mossos d’Esquadra d’aquí a 8 dies"

  El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, ha presentat avui a Tarragona i Amposta els vehicles que ja han començat a arribar al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre per al desplegament dels Mossos d’Esquadra el proper 1 de novembre.

  Joan Boada ha explicat que el Departament d’Interior ha invertit més de 8,8 milions d’euros en l’adquisició i equipament dels 287 vehicles (229 cotxes i tot terrenys, i 58 motocicletes).

  El secretari general ha explicat que “hem presentat els mossos i mosses que es desplegaran al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, hem presentat les comissaries i avui els presentem els vehicles, les eines que utilitzarà la policia de la Generalitat en el desplegament”.

  Boada ha comprovat l’equipament de tots els vehicles, “que estan equipats amb els sistemes més moderns, que són els més eficients que hi ha actualment, amb sistemes per al patrullatge tant urbà com rural”.

  El secretari general ha destacat que “el fet que sigui l’últim desplegament ha permès dotar els vehicles de tecnologies que no existien fa uns anys, com ara el sistema de radiotelecomunicació amb què estan equipats tots els vehicles i que incorporen un localitzador que permet en tot moment saber des de la sala central on estan tant els vehicles com els agents”.

  Boada ha destacat que Interior ja va entregar a tots els alcaldes i alcaldesses dels pobles que no tenen policia local dues terminals de la xarxa Rescat amb la qual es poden comunicar directament amb els Mossos d’Esquadra.

  Dels 287 vehicles, 200 (160 turismes, furgonetes i tot terreny, i 40 motocicletes) s'han destinat a la Regió Policial Camp de Tarragona i 87 (69 cotxes, furgonetes i tot terreny i 18 motocicletes) a les Terres de l’Ebre.

  El vehicles adquirits per als patrullatges són Seat Altea XL 1.9 TDI i Seat Altea XL 1.4 TSI; els tot terrenys són Nissan X-Trail 2.0 DCI 5 portes, i les furgonetes de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) són Ford Trànsit 350 L Mixto.

  Pel que fa a les motocicletes de les unitats de seguretat ciutadana, són scooters Suzuki Burgman 125 i Suzuki DL 650.
  Tots els vehicles incorporen una emissora de radiotelecomunicacions de la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), que inclou un sistema de localització connectat a la Sala Regional de Comandament (SRC), la qual cosa permet visualitzar la posició de cada vehicle en temps real.

  D’aquesta manera, els operadors de sala saben en tot moment on es troben les patrulles, cosa que facilita la seva mobilització en casos d’incident. A banda, també porten un sistema de navegació via satèl·lit (GPS) incorporat al tauler del vehicle.

  El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació va completar el passat mes de gener l’adquisició i implementació de la xarxa Rescat, de forma que tots els efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Bombers de la Generalitat, de la Guàrdia Urbana de Barcelona, del cos d’Agents Rurals, els serveis de Protecció Civil, el Servei d’Emergències Mèdiques, funcionaris d’Obres Públiques, de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Servei Meteorològic ja estan integrats en la mateixa xarxa de comunicacions, la qual cosa afavoreix les tasques de coordinació entre els diferents operadors en matèria de seguretat.

  La intenció del Departament d’Interior, que aquest any ha lliurat dos terminals d’aquesta xarxa a tots els municipis que no tenen policia local, és que totes les guàrdies urbanes es vagin incorporant paulatinament a aquesta mateixa xarxa de comunicacions.

  Dotació i equipament

  Pel que fa a la dotació bàsica de treball, tots els turismes, tot terreny i furgonetes duen llanternes personalitzades, cons difusors de la llum, armilles reflectores, guants de treball, tetràpodes (cons de tres potes) de 34 centímetres amb reflector, cintes abalisadores, corretges per remolcar que permeten l’arrossegament de fins a 3,5 tones, una palanca i un aparell alliberador de cinturó de seguretat i trenca vidres.


  A banda, compten amb un equip bàsic de primers auxilis, amb mascareta de reanimació, així com de senyals de trànsit. Tot plegat garanteix l’eficiència del treball diari de les patrulles de les unitats de Seguretat Ciutadana (USC).

  El disseny dels turismes logotipats per al trasllat de detinguts permet garantir la seguretat tant del detingut com dels agents que el custodien, amb la instal·lació de dues mampares separadores, entre els seients davanters i posteriors, així com entre aquests darrers i el portaequipatges. Els seients posteriors, de plàstic dur, estan degudament amollats al perfil humà i disposen d’una concavitat per a la conducció emmanillada de detinguts, sense cantons vius per tal d’evitar possibles lesions. Amb la mateixa finalitat, se substitueix l’entapissat de les portes laterals posteriors per una superfície plàstica dura sense arestes.

  Les furgonetes de l’Àrea de Regional de Recursos Operatius (ARRO) estan dissenyades de forma específica per als serveis operatius que duu a terme aquesta àrea, amb capacitat per transportar de forma còmoda i operativa tot el material necessari. A més, compten amb una protecció exterior especial que consta d’una reixa mòbil davantera i també a les finestres laterals. Les furgonetes de trasllat de presos poden transportar fins a un màxim de cinc persones.


  Proximitat

  Els patrullatges de proximitat, aquells que garanteixen el contacte directe amb la comunitat, es duen a terme preferentment en motocicleta scooter a les grans ciutats, vehicle que garanteix la mobilitat en grans concentracions de trànsit, tot i que també es fa en cotxes. En l’entorn rural, el patrullatge es fa en vehicle tot terreny. Alguns d’aquests vehicles disposen d’un cabestrany elèctric especial per arrossegar 2.700 kg, activat amb comandament a distància, a banda de l’enganxall per a remolc, entre altres elements de dotació.


  Breu història del parc mòbil dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra


  En aquests 25 anys d’història, des de la refundació del cos de Mossos d’Esquadra, la Policia de la Generalitat ha adaptat vehicles de tota mena als quals s’han donat utilitats diverses.

  Els primers vehicles policials que es van logotipar amb l’escut de la Generalitat van ser el Seat 131, que s’utilitzava per patrullar; la Mercedes MB, per transportar el personal, i el Land Rover, com a tot terreny.


  El 1985 es va renovar el parc mòbil del cos amb l’adquisició de tres models diferents de vehicle: el Volkswagen Polo i el Ford Escort per patrullar i el Suzuki Santana com a tot terreny.


  A partir del 1992 s’instal·len les primeres mampares de separació en els vehicles de Mossos per aïllar els detinguts. El 1993 s’incorpora a la flota de vehicles el Volkswagen Golf i el 1998, el Nissan Terrano. Aquest mateix any també es presenta la primera furgoneta d’atestats de trànsit, la Peugeot Boxer, que queda arraconada a partir del 2003 per la Mercedes Vito.

  Actualment, els Mossos d’Esquadra disposen, a banda dels cotxes patrulla de seguretat ciutadana Seat León i Seat Altea i del tot terreny Nissan X-Trail, de furgonetes Ford Transit per al transport de personal, de Mercedes Sprinter per a la Brigada Mòbil i de Volkswagen Passat per a les patrulles de trànsit.


  Als actes de presentació del desplegament que s’han fet avui a Tarragona i Amposta han acompanyat al secretari general els delegats de la Generalitat a Tarragona i les Terres de l’Ebre, Xavier Sabaté i Lluís Salvadó, respectivament; el primer tinent d’alcalde de l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo; l’alcalde d’Amposta, Manel Joaquim Ferré; les directores dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona i les Terres de l’Ebre, Hortènsia Grau i Pilar Andreu,respectivament; els caps de les regions policials del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, els intendents Jaume Giné i Joan Figuera, i altres comandaments dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals.

   Data i hora actual: Dg Jun 16, 2019 2:42 pm