.


  Cau la banda de lladres d'autopistes més activa dels últims mesos

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 43
  Registration date : 30/07/2008

  Cau la banda de lladres d'autopistes més activa dels últims mesos Empty Cau la banda de lladres d'autopistes més activa dels últims mesos

  Missatge por Mosso el Dj Oct 30, 2008 1:29 pm

  Cau la banda de lladres d'autopistes més activa dels últims mesos
  Els Mossos han desarticulat un grup que hauria perpetrat una cinquantena de robatoris, bàsicament a les autopistes de l'àrea metropolitana de Barcelona
  - Per fer aturar les seves víctimes al voral o en una àrea de servei els llençaven una pedra per convèncer-los que havien patit una punxada

  L'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Sud, amb la col·laboració de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat, han desarticulat una banda que es dedicava a assaltar cotxes a les autopistes de l'àrea metropolitana de Barcelona. El grup, format per almenys 4 persones i que actuava amb el modus operandi conegut com "peruà", era el més actiu actualment a Catalunya. De fet, els investigadors calculen que podran imputar-los més de 50 robatoris comesos en els últims tres mesos.

  Per dur a terme la detenció va ser necessària la participació del Grup Especial d'Intervenció (GEI), que es va encarregar d'encerclar dues zones on es van localitzar vehicles utilitzats per la banda, a Badalona i al Prat de Llobregat. Els detinguts, que van passar ahir a disposició judicial, són:
  - Saúl SC, de 33 anys, nacionalitat peruana i domicili desconegut;
  - Óscar BS, de 30 anys, nacionalitat peruana i veí de l'Hospitalet de Llobregat;
  - José Luis GH, de 42 anys, nacionalitat cubana i veí de l'Hospitalet de Llobregat;
  - Jorge Luis RC, de 31 anys, nacionalitat cubana i domicili desconegut.
  Cal destacar que els dos últims han aportat documentació falsa i que, molt probablement, també són de nacionalitat peruana, tot i que intenten passar-se per cubans ja que amb aquest país no hi ha acord d'extradició. Els dos primers han ingressat a la presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

  Els investigadors dels Mossos han pogut aportar proves per relacionar aquest grup, de moment, amb 34 robatoris i treballen per aconseguir prou indicis com per imputar-los una vintena més que s'han comès amb el mateix modus operandi, a la mateixa zona i amb els mateixos vehicles que utilitzava la banda.

  La zona d'actuació, on s'havien detectat la majoria de casos, eren preferentment les vies d'accés a la ciutat de Barcelona o les vies ràpides de l'àrea metropolitana. Així, se'ls imputen fets a les rondes, la C-58, la C-33, l'AP-2 o la C-32, però al setembre i l'octubre van centrar-se sobretot en l'AP-7, i més concretament a la zona del Vallès (La Roca, Sant Cugat, Mollet, Llinars, Cerdanyola, Rubí, Castellbisbal, etc.) i del Baix Llobregat (Vilanova, Martorell, El Prat, etc.). Tant podien actuar a primera hora del matí (de 7 a 9), com al migdia (de 12 a 14), com al vespre (de 19 a 21).

  Seguint el modus operandi conegut com "peruà", abordaven les seves víctimes en marxa. Després de llençar algun objecte (habitualment, una pedra) contra el vehicle, es situaven en paral·lel per alertar-los d'una punxada (que, evidentment, era falsa) i obligant-los pràcticament a aturar-se a l'àrea de servei o descans més propera o al mateix voral. Els afectats acostumaven a ser ciutadans estrangers, perquè la seva capacitat de reacció és menor. Un cop s'aturaven i els ocupants baixaven a comprovar l'estat de la roda, els lladres aprofitaven el descuit per endur-se tots els objectes de valor que trobaven a l'interior del vehicle o, fins i tot, robar el cotxe. Aquests cotxes, precisament, eren els que utilitzaven en posteriors assalts. Això sí, abans els canviaven la matrícula per una altra sostreta a un altre vehicle del mateix model i color, amb la intenció de despistar la policia.

   Data i hora actual: Dg Jun 16, 2019 1:55 pm