.


  El conseller Joan Saura sol•licita comparèixer al Congrés dels Diputats per reclamar l'equiparació de jubilació dels Mossos amb la resta dels cossos policials de l'Estat

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 43
  Registration date : 30/07/2008

  El conseller Joan Saura sol•licita comparèixer al Congrés dels Diputats per reclamar l'equiparació de jubilació dels Mossos amb la resta dels cossos policials de l'Estat Empty El conseller Joan Saura sol•licita comparèixer al Congrés dels Diputats per reclamar l'equiparació de jubilació dels Mossos amb la resta dels cossos policials de l'Estat

  Missatge por Mosso el Dj Nov 13, 2008 6:11 pm

  El conseller Joan Saura sol•licita comparèixer al Congrés dels Diputats per reclamar l'equiparació de jubilació dels Mossos amb la resta dels cossos policials de l'Estat
  El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha enviat una carta al president del Congrés dels Diputats, José Bono, on sol·licita comparèixer, amb caràcter d'urgència, davant la Comissió no permanent de seguiment i avaluació dels acords del pacte de Toledo amb l'objectiu d'exposar la posició de la Generalitat en relació a la necessitat de modificar la legislació actual perquè permeti equiparar l'edat de jubilació dels Mossos d'Esquadra amb la resta dels cossos policials de l'Estat.

  Recentment, el PSOE i el PNB van signar un acord en el marc de la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2009, que permetrà que els agents de la Ertzaintza tinguin dret a aquesta equiparació a partir del proper any.


  Acords laborals signats amb els sindicats de Mossos d'Esquadra

  1. El passat 22 d'abril, el departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació va signar un acord amb tots els sindicats de Mossos d’Esquadra per reglar la segona activitat. L'acord va recollir els punts següents:

  Els Mossos d’Esquadra podran passar a la segona activitat voluntàriament als 57 anys conservant les mateixes retribucions.
  Si opten per passar a la segona activitat, tant sigui per discapacitat o per edat, els mossos podran triar el lloc de destí més proper al seu domicili habitual
  Els mossos incapacitats permanents podran exercir tasques no policials dins la Direcció General de Policia amb els mateixos ingressos econòmics que tenien i amb una jubilació com si haguessin estat actius. Aquesta mesura s’oferirà a la seixantena de mossos que actualment pateixen discapacitats i no treballen al CME.
  La reincorporació al cos dels agents discapacitats es farà en un lloc de treball adaptat en col·laboració de reconegudes entitats de persones disminuïdes.
  La negociació d'un nou règim d’horaris pel qual es preveurà que els mossos de més de 50 anys d’edat o 25 anys en el cos puguin optar voluntàriament a un horari sense torn de nit.


  2. El Govern va aprovar el passat 15 d'abril l’acord que millora les retribucions dels Mossos d’Esquadra amb els altres cossos operatius de la Generalitat. L’acord, signat al febrer pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació amb els sis sindicats amb representació al cos de la Policia de la Generalitat, estableix que des del 2008 i fins al 2011 el sou dels mossos d’esquadra tindrà un increment gradual, a banda dels increments generals que puguin establir-se cada any per al personal funcionari de la Generalitat.

  L’acord també donava resposta a una demanda històrica dels sindicats dels mossos d’esquadra i al compromís que va adoptar el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. L’acord, que va ser ratificat pel Consell de la Policia el 14 de març, també inclou els compromisos per negociar al llarg dels pròxims quatre anys un model de prestació horària més estable; la regulació i les mesures compensatòries de la situació de disponibilitat i localització dels funcionaris policials; l’estudi, negociació i aprovació del projecte de desenvolupament en lloc de treball per a la seva aplicació a partir de l’any 2012, i la realització d’un estudi de càrregues de treball i responsabilitats dels llocs de comandament a ocupar pel personal de les escales intermèdia, executiva i superior.

   Data i hora actual: Dg Jun 16, 2019 1:49 pm