.


  Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 43
  Registration date : 30/07/2008

  Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat Empty Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat

  Missatge por Mosso el Dt Nov 25, 2008 8:01 pm

  Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat
  Se les relaciona amb 14 robatoris amb força gràcies a investigacions prèvies i dues d'elles han ingressat a la presó
  - Per cometre els assalts utilitzaven les tècniques més diverses, des de la "radiografia", el "bombí" o la "palanca", fins a "l'escalament"


  Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de l'ABP Sarrià-Sant Gervasi han detingut els últims dies 4 dones d'origen bosnià com a presumptes autores de 14 robatoris amb força a interior de domicili, tots ells comesos a la ciutat de Barcelona. Les presumptes lladres van ser detingudes in fraganti en dues actuacions diferents en el moment en què intentaven accedir a pisos que s'havien marcat com a objectiu, en aquest mateix districte de Barcelona. Dues de les dones han ingressat a la presó i les altres dues han quedat en llibertat amb càrrecs.

  En el moment de la detenció, els agents van recuperar, entre el que duien a sobre i el que es va trobar als seus vehicles, diverses eines que utilitzaven per cometre els robatoris. De fet, per despistar els investigadors, feien servir diverses tècniques i necessitaven tenir a mà escarpes, tisores de grans dimensions, llanternes, tornavisos de diferents mides, guants per no deixar empremtes, becs de lloro, diversos trossos de plàstic per obrir portes pel sistema de la "radiografia", etc.

  Arran d'aquestes detencions, l'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, que portava una investigació des de feia mesos per resoldre i detenir els autors d'aquests robatoris, va recollir prou indicis com per imputar a aquestes detingudes 14 robatoris. De fet, els investigadors encara treballen per mirar de relacionar-les amb altres fets similars, ja que des del dia de la seva detenció la xifra de robatoris amb força als districtes de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona s'ha reduït de forma notable.

  Les autores dels robatoris actuaven amb molta rapidesa, amb objectius predeterminats i estudiats amb anterioritat. Sempre per parelles, accedien als immobles bé aprofitant la sortida d'algun veí de l'immoble o bé utilitzant una porta mal tancada. En cas contrari, podien arribar a forçar la porta d'accés. Arribaven al carrer escollit en vehicle, el qual utilitzaven a més a més per transportar objectes voluminosos sostrets i fugir ràpidament del lloc. Realitzaven tasques de control de l'accés a l'immoble i al pis en concret. Generalment executaven els robatoris en dies laborables i hores diürnes, fins a mitja tarda, amb l'esperança que els propietaris fossin a la feina o realitzant gestions al carrer.

  Tenien predilecció pels pisos més alts, ja que així tenien temps de fugir escales avall en cas de detectar l'entrada d'algun veí que s'apropava en ascensor. Per forçar la porta dels pisos utilitzaven, entre d'altres, el mètode de la "palanca", que consisteix a fer palanca amb algun estri dur i de certa llargada amb la punta plana per tal de ficar-lo entre el marc i la porta a l'alçada del pany, fer força per violentar-la i aconseguir així obrir-la.

  Un altre sistema utilitzat era l'anomenat "escalament". Aprofitaven que ja havien accedit a un altre pis de l'immoble i intentaven entrar en un altre contigu a través de les obertures naturals de la façana: una finestra, un balcó, una terrassa... També podien utilitzar l'anomenat mètode de la "radiografia", que s'executa amb un tros de plàstic rígid, tipus radiografia, i aprofitant els panys de les portes que no estiguin tancats amb clau. S'introdueix aquest plàstic en l'espai que hi ha entre la porta i el marc i se'l fa lliscar fins a trobar la balda del pany. A través d'una sèrie de moviments continus, gràcies al joc que pugui fer la porta, s'aconsegueix finalment treure la balda del seu encaix i obrir la porta.

  Si es donava el cas que la porta era tancada amb clau, forçaven el pany extraient l'embellidor del mateix i fracturant la part exterior del bombí amb alguna de les eines que portaven a sobre, tipus tornavís de punta plana o bec de lloro. Posteriorment, amb una altra eina de dimensions més reduïdes accionaven el mecanisme del pany i aconseguien finalment accedir a l'interior.

  Abans d'intentar el robatori, trucaven insistentment als diferents timbres per comprovar l'absència dels seus inquilins. Si algú contestava, responien en castellà, preguntant per alguna persona qualsevol o demanant per alguna oficina fictícia per despistar .

  L'objectiu dels robatoris eren els diners en efectiu, joies, rellotges, telèfons mòbils, ordinadors, roba i articles de "marca", petits aparells electrònics o informàtics... Això sí, sempre buscaven que la majoria del botí fos fàcil d'amagar i transportar en motxilles o dins les butxaques.

  Cal dir que les noies, que tenen entre 24 i 29 anys, vivien a Miami Platja, al terme municipal de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Almenys dues d'elles tenen domicili conegut en aquest indret. Per tant, cada vegada que havien de cometre un robatori o estudiar un objectiu es desplaçaven des d'allà fins a Barcelona, de manera que el dia que decidien "actuar" cometien diversos robatoris de cop
  Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat Np933_10
  Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat Np933_11


  _________________
  Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat Barra10
  Detingudes in fraganti 4 dones que es desplaçaven des de Tarragona per robar pisos de Barcelona ciutat Xat_to10

   Data i hora actual: Dg Jun 16, 2019 1:28 pm