.


  ACORDS DE GOVERN: L’any 2007 es va mantenir estabilitzada la delinqüència a Catalunya i va millorar la percepció de seguretat i la valoració dels cossos policials

  Comparteixi
  avatar
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 43
  Registration date : 30/07/2008

  ACORDS DE GOVERN: L’any 2007 es va mantenir estabilitzada la delinqüència a Catalunya i va millorar la percepció de seguretat i la valoració dels cossos policials

  Missatge por Mosso el Dg Set 28, 2008 12:06 am

  ACORDS DE GOVERN: L’any 2007 es va mantenir estabilitzada la delinqüència a Catalunya i va millorar la percepció de seguretat i la valoració dels cossos policials
  Arxius Vídeo: el conseller Saura informa de les dades més destacades de l'Informe de Seguretat de Catalunya Vídeo: el conseller Saura avisa que la crisi pot provocar un augment de delictes Acords del Govern del 23 de setembre de 2008 Fotografia del Consell de Govern Fotografia de la roda de premsa amb el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i la directora general de Comunicació del Govern, Aurora Masip


  Els catalans puntuen amb un notable el desplegament dels Mossos d’Esquadra i augmenta la valoració que fan de la Policia de Catalunya
  Baixen els robatoris amb violència, els robatoris amb força, els homicidis i assassinats i els abusos sexuals i pugen els furts
  El Govern destina 39 milions d’euros a actuacions de millora i conservació de la xarxa viària
  També s’han acordat inversions en equipaments educatius, infraestructures sanitàries i serveis socials
  (consulteu clicant aquí la versió íntegra dels acords de Govern)

  La delinqüència s’ha estabilitzat a Catalunya i ha millorat la percepció ciutadana pel que fa a la seguretat. Aquests són els aspectes més destacats de l’Informe sobre la Seguretat a Catalunya, que ha donat a conèixer avui el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, que ha ofert acompanyat de la directora de Comunicació del Govern, Aurora Masip.

  “L’Informe, que remetrem al Parlament, ens indica tres idees: estabilització en la delinqüència, millora de la percepció de la seguretat i millora de l’opinió que la ciutadania té dels àmbits policials”, ha remarcat el conseller Saura.

  Dels resultats de l’estudi, en destaca especialment l’augment de la valoració que la població fa dels serveis policials a Catalunya. En dades més detallades, “els catalans i les catalanes puntuen amb un notable, un set, el desplegament dels Mossos d’Esquadra”, segons ha expressat Joan Saura.

  D’entre les dades de l’Informe, en destaca el fet que durant el primer semestre de 2008 la població de Catalunya ha valorat la seguretat en el seu municipi de residència en un 6,1 sobre 10, una qualificació idèntica a la feta l’any anterior, confirmant, un cop més, l’estabilitat de la situació. Destaca també l’augment de la percepció de seguretat a Barcelona ciutat, que ha passat de 5,3 a 5,6, i d’una dècima a la Regió Metropolitana. Paral·lelament, es manté la nota a la resta de regions policials, excepte a les Terres de l’Ebre, on el nivell de seguretat ha disminuït fins al 5,9 sobre un índex de 10.

  També descendeix el percentatge de les persones victimitzades per qualsevol fet, delictiu o no delictiu, que ha disminuït set dècimes respecte l’any anterior (del 19,8% l’any 2006 al 19,1% l’any 2007).

  Pel que fa als delictes registrats, l’any passat es va produir un descens dels delictes més greus contra les persones com ara els homicidis (consumats i temptatives) que van baixar un 3,08%, els assassinats (consumats i temptatives) que van disminuir un 16,67% o els abusos sexuals, que van baixar un 8,22%. Pel que fa als delictes contra el patrimoni van créixer els furts un 9,28% i els robatoris amb força a l’interior de vehicle, bàsicament pel robatoris d’aparells GPS, un 29%, i van disminuir els robatoris amb violència i/o intimidació (-1,8%), els robatoris amb força (-10,12%), les extorsions (-3,16%), els robatoris i furt d’ús de vehicle (-6,62%) i els delictes contra la propietat industrial i intel·lectual (-9,61%).

  A més, destaca la millora de la percepció de la seguretat i una disminució dels que pensen que la situació ha empitjorat. Un 22,9% dels enquestats considera que ha millorat la seguretat, la qual cosa comporta un increment de 2,6% dels que creuen que la situació està millorant.

  Per altra banda, el conseller Saura ha advertit que pel que fa a l’evolució de les estadístiques de cara a l’any que ve, podria registrar-se un augment dels delictes de l’any 2008 com a conseqüència dels efectes de la crisi econòmica. “A tot arreu es preveu un lleuger increment de la delinqüència, tenim aquesta previsió”, ha admès el titular d’Interior.


  Millora de la xarxa viària i equipaments educatius

  El Govern ha aprovat avui una inversió de 39 milions d’euros destinada a actuacions de millora i conservació de la xarxa viària. Aquesta partida inclou, d’una banda, 28,5 milions d’euros per portar a terme obres en carreteres locals i comarcals i en camins de la demarcació de Lleida, i de l’altra, 10,5 milions d’euros per a la renovació de la senyalització horitzontal a tota la xarxa viària que és competència de la Generalitat.

  La inversió destinada a la xarxa viària lleidatana s’emmarca en el conveni, signat per la Generalitat i la Diputació de Lleida, que va permetre al Govern català assumir la gestió de les carreteres comarcals i delegar la gestió de la xarxa viària local a la Diputació de Lleida. Aquest conveni, signat l’abril de 2007, a més de fixar aquests traspassos, preveu el desenvolupament d’un Pla de millora de la xarxa viària de la demarcació, amb una inversió conjunta d’uns 30 milions d’euros en cinc anys.

  En l’àmbit dels equipaments educatius, el Govern ha aprovat invertir 13.845.946 euros en construir i ampliar nous Centres d’Educació Primària (CEIP) a Catalunya. Entre les actuacions previstes destaca la construcció dels nous CEIP Pi de Burgar i La Vitxeta a Reus (Baix Camp), on s’invertiran 7.280.066 euros i 4.883.576 euros, respectivament. Els dos centres, amb dues aules per cada curs, acolliran un total de 900 alumnes. També hi haurà inversions al CEIP Ignasi Melé i Farré de Tossa de Mar (la Selva), l’Escola d’Adults Terra Baixa del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat), el CEIP Mogent de La Roca del Vallès (el Vallès Oriental) i l’antiga casa de la Caritat “Els Trinitans” de Vic (Osona).


  Inversions en salut i serveis socials

  Pel que fa a inversions en infraestructures sanitàries, els municipis de Polinyà (el Vallès Occidental), Olivella (el Garraf), Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat), i Cornellà de Llobregat (el Baix Llobregat) milloraran l’atenció dels seus serveis de salut, després que el Govern hagi aprovat avui una inversió de 3,8 milions d’euros destinada a diversos equipaments d’aquestes quatre localitats. A més, el Govern també ha acordat avui destinar 724.000 euros a la creació del Centre d’Urgències d’Atenció primària (CUAP) de Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat). Els CUAP són un nou model de centres d’urgències d’atenció primària dotats per resoldre un gran ventall de problemes de salut aguts i urgents, i facilitar així la descongestió dels serveis d’urgències hospitalàries.

  També s’ha aprovat ampliar el conveni de col·laboració entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per tal de reformar un immoble per ubicar el serveis del programa PASSIR (Programa d’atenció a la salut sexual i reproductiva) i els serveis socials (EBASP) dels barris de la Gavarra i del Pedró. El nou local es troba al carrer Mossèn Jaume Soler, i anteriorment havia acollit el CPA del barri de la Gavarra. Amb l’ampliació del conveni les obres de reforma comptaran amb un pressupost de 658.000 euros.

  Per acabar en l’àmbit de la salut, el Govern ha acordat una partida de 4 milions d’euros per concentrar en un únic espai dins l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron diverses àrees dels Laboratoris Clínics, actualment ubicades de forma dispersa. Aquesta nova edificació permetrà la consolidació dels recursos instrumentals i l’optimització dels processos analítics així como la generació de sinergies des del punt de vista tecnològic. També incorporarà les instal·lacions destinades al Programa de Medicina Molecular i Genètica.

  Finalment, el Govern ha acordat dues subvencions amb l’objectiu de millorar els serveis socials a Catalunya. En primer lloc, es destinaran en els propers tres anys 472.907 euros a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Aquesta subvenció servirà per facilitar el funcionament de les entitats del sector i ajudar-les a promoure actuacions per a la inclusió social i la millora del benestar de les persones que no tenen cobertes determinades necessitats socials. I per últim, el Govern subvencionarà amb 982.818 euros l’ampliació i reforma de la residència municipal de gent gran de Camprodon (el Ripollès), que permetrà crear 12 noves places. Un cop enllestides les obres al setembre de l’any que ve, el centre disposarà de 58 places residencials de les quals el Departament d’Acció Social i Ciutadania en concertarà la meitat.

   Data i hora actual: Dt Nov 13, 2018 6:19 am