¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

.


  Dinou alumnes finalitzaran el segon curs de diversificació social

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 44
  Registration date : 30/07/2008

  Dinou alumnes finalitzaran el segon curs de diversificació social Empty Dinou alumnes finalitzaran el segon curs de diversificació social

  Missatge por Mosso el Dt Des 02, 2008 1:29 pm

  Dinou alumnes finalitzaran el segon curs de diversificació social
  • Un total de 58 persones es van inscriure al programa, de les quals 26 van ser admeses al curs, que finalitzarà el proper 19 de desembre. Després hauran de superar les proves d’accés al cos de Mossos d’Esquadra. • L’objectiu del Programa de diversificació social és que a mitjà termini hi hagi al cos de Mossos d’Esquadra prou agents capaços de comprendre la llengua, els costums i la cultura dels col•lectius de població immigrada.


  El director de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Carlos González, ha visitat avui els alumnes del curs de diversificació social 2008 que es fa a l'IES Joan d'Àustria de Barcelona i que finalitzarà el proper 19 de desembre.

  Carlos González ha explicat que amb aquest curs es pretén que els alumnes que el segueixin assoleixin “les mateixes condicions que la gent d’aquí per arribar a les oposicions al cos de Mossos d’Esquadra o de les policies locals”.

  Tal i com ha explicat el director de l’Institut, la introducció de persones d’altres nacionalitats dins el cos de Mossos d’Esquadra és molt important ja que “facilita la tasca policial, i la integració dels immigrants que veuen que ells també poden formar part dels Mossos d’Esquadra”.
  .

  Es tracta de la segona edició d’aquest curs, que organitza el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a través de l’ISPC per fomentar l’ingrés a la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de persones que acreditin coneixements suficients de llengües o cultures, preferentment extracomunitàries, o d’identitats culturals i lingüístiques minoritàries.

  El director de l’ISPC també s’ha mostrat satisfet amb els resultats obtinguts l’any passat ja que “de les 19 persones que van seguir el curs, 3 van superar les proves d’accés a Mossos d’Esquadra i 3 a la policia local i estan actualment a l’Institut seguint el curs de formació bàsica”.

  Enguany, el procés de selecció va començar amb les 58 persones que es van presentar al programa a finals de maig, les quals, després de fer les proves de selecció (comprovació de la documentació, proves psicotècniques i de perfil cultural) es van reduir a 26 (20 homes i 6 dones), que van començar el curset el passat mes d’octubre.

  Des que va començar el curs hi ha hagut 7 baixes per motius de distància i horaris laborals. Per tant, ara són 19 els alumnes (14 homes i 5 dones) que continuen la seva formació i podran acabar el curs.

  Tots els alumnes tenen la nacionalitat espanyola, condició indispensable per entrar al cos dels Mossos d’Esquadra, però el seu origen és variat: 7 són del Marroc, 2 del Perú, 2 de la República Dominicana, 2 de l'Equador, 2 de Guinea, 1 de Bolívia, 1 d’Argentina, 1 del Pakistan i 1 de Polònia.

  Aquest curs està subvencionat amb una única ajuda total de 900 euros (el que equival al 50% del salari mínim interprofessional) i només es podrà cobrar al final dels tres mesos de curset (300 hores lectives), amb l'informe previ del tutor que acrediti un bon aprofitament del curs.

  L’objectiu del Programa de diversificació social que el Departament d’Interior va posar en marxa per primera vegada l’any passat és que a mitjà termini hi hagi al cos de Mossos d’Esquadra prou agents capaços de comprendre la llengua, els costums i la cultura dels col·lectius de població immigrada cada vegada més nombrosos a Catalunya i de poder relacionar-se millor amb ells.

  El Departament d’Interior considera que és necessari que persones amb coneixements de cultures i llengües d’altres orígens s’incorporin al cos de Mossos d’Esquadra, no només perquè la policia catalana hagi de ser un reflex de la societat, sinó per la necessitat policial de disposar d’agents que entenguin, parlin i tinguin els costums de les persones a les quals han de servir.

  Entre els requisits per poder inscriure’s al programa figuren: tenir la nacionalitat espanyola; posseir com a mínim el graduat d’educació secundària, el graduat escolar, la formació professional de primer grau o equivalents; haver complert 18 anys; tenir-ne menys de 34 en el moment de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds; tenir el permís de conduir classe B; no tenir antecedents penals i complir els requisits per poder entrar al cos de la policia catalana.

  En la primera edició del Programa, l’any passat, es van inscriure al curs un total de 19 persones, de les quals van aprovar 17. D’aquestes, 3 van superar posteriorment les proves d’accés al cos de Mossos d’Esquadra i 3 més van superar les proves d'accés a la Policia Local i ara fan el curs de formació bàsica policial a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.


  _________________
  Dinou alumnes finalitzaran el segon curs de diversificació social Barra10
  Dinou alumnes finalitzaran el segon curs de diversificació social Xat_to10

   Data i hora actual: Dt Jul 07, 2020 7:49 pm