¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

.


  Inici del Pla de Seguretat Nadal 2008

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 44
  Registration date : 30/07/2008

  Inici del Pla de Seguretat Nadal 2008 Empty Inici del Pla de Seguretat Nadal 2008

  Missatge por Mosso el Dg Des 07, 2008 7:56 pm

  Inici del Pla de Seguretat Nadal 2008

  Enguany els mossos de proximitat realitzaran 'patrullatges' acompanyats per representants dels botiguers per informar els comerciants de consells de seguretat -

  La celebració de les festes de Nadal comporta, entre altres coses, un moviment important de persones en les zones on es concentren la major part de les botigues i altres zones urbanes on els comerços reben més visites de compradors i proveïdors, la qual cosa fa necessari establir dispositius policials específics per garantir el correcte desenvolupament de les diferents activitats.

  Per aquest motiu, ahir 5 de desembre, el cos de Mossos d'Esquadra va iniciar a tot el territori el Pla Operatiu de Seguretat de Nadal, amb la finalitat d'intentar reduir els fets delictius que tenen com a objectiu zones comercials, fires, polígons industrials, àrees de serveis d'autopistes i esdeveniments festius rellevants. En alguns territoris ja s'han realitzat tasques relacionades amb aquest operatiu en els últims dies, en funció de les necessitats detectades a cada població.

  En definitiva, es vol prevenir els actes delictius relacionats amb els teixits empresarials i comercials aprofitant l'increment de la seva activitat durant les festes de Nadal, garantint alhora, el pacífic desenvolupament dels diferents actes festius que es celebren durant aquestes dates.

  Entre altres mesures, s'augmentaran els contactes amb els responsables de les diferents associacions i organitzacions per tal de donar a conèixer les activitats policials que es realitzaran en la zona comercial que representen i rebre els seus suggeriments. El Pla implica en el seu desenvolupament centenars de mossos i es realitzaran visites i contactes amb milers de comerços.

  Enguany, s'aplicarà a tot el territori una fórmula assajada anteriorment a la ciutat de Barcelona pels mossos d'esquadra que ha donat molts bons resultats consistent en un 'patrullatge' conjunt entre un mosso i un membre d'alguna associació de botiguers, que visiten conjuntament alguna zona comercial per difondre consells de seguretat. Amb aquesta fórmula mixta, la satisfacció dels botiguers és superior, ja que se'ls fa més entenedora i propera la difusió dels consells de seguretat i poden plantejar els seus dubtes i problemàtiques. Tanmateix, els Mossos d'Esquadra tenen així un millor coneixement d'aquestes problemàtiques i estableixen una via de comunicació més àgil i immediata amb comerciants i responsables de zones comercials.

  El diàleg i contacte directe i presencial amb els diferents teixits socials serà, així doncs, un dels pilars bàsics per assolir els objectius d'aquest Pla, juntament amb l'increment de patrulles a peu, uniformades i de paisà, en els eixos comercials i en els espais públics on es celebrin esdeveniments festius rellevants.

  Aquest dispositiu, que finalitzarà l'11 de gener, es desenvoluparà a diversos nivells, regional i local per part de diferents unitats de Mossos d'Esquadra implicant, sobre tot, les Oficines de Relacions amb la Comunitat de cada comissaria, i en coordinació i col·laboració de les diferents policies locals de Catalunya.


  _________________
  Inici del Pla de Seguretat Nadal 2008 Barra10
  Inici del Pla de Seguretat Nadal 2008 Xat_to10

   Data i hora actual: Dt Jul 07, 2020 5:58 pm