¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

.


  Joan Saura: "Tots hem d'estar orgullosos de la fita històrica dels Mossos d'Esquadra"

  Mosso
  Mosso
  ADMINISTRADOR

  Nombre de missatges : 213
  Age : 44
  Registration date : 30/07/2008

  Joan Saura: "Tots hem d'estar orgullosos de la fita històrica dels Mossos d'Esquadra" Empty Joan Saura: "Tots hem d'estar orgullosos de la fita històrica dels Mossos d'Esquadra"

  Missatge por Mosso el Dt Oct 07, 2008 5:03 pm

  Joan Saura: "Tots hem d'estar orgullosos de la fita històrica dels Mossos d'Esquadra"
  El president Montilla, acompanyat del conseller Saura, ha presidit avui al Palau de la Generalitat l'acte d'homenatge als 25 anys dels Mossos d'Esquadra i als 268 agents de la seva primera promoció.

  El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha presidit avui al Palau de la Generalitat l'acte d'homenatge als 25 anys del cos de Mossos d'Esquadra i als 280 agents de la seva primera promoció.
  A l'acte, que s'ha celebrar al Palau de la Generalitat, han assistit tots els consellers i conselleres d'Interior de la Generalitat dels darrers 25 anys, excepte Xavier Pomés, que ha excusat la seva absència per trobar-se fora de Catalunya.

  En el seu discurs, el conseller d'Interior ha recordat que "al capdavant de la conselleria han estat persones que pertanyen a diversos partits polítics", cosa que "ha enriquit el debat sobre la policia que volem per Catalunya. La implantació territorial dels Mossos d'Esquadra pertany, per tant, a la voluntat del poble de Catalunya representada al Parlament".

  "Tots hem d'estar orgullosos d'aquesta fita històrica i tots i totes, independentment de les opcions polítiques, ens hem de fer nostre aquest procés que culminarà el proper dia 1 de novembre", ha ressaltat el conseller, que ha mencionat a tots i cadascun dels seus antecessors en el càrrec de conseller d'Interior en els darrers 25 anys: Macià Alavedra, Agustí Bassols, Josep Gomis, M. Eugènia Cuenca, Xavier Pomés, Núria de Gispert i Montserrat Tura, i ha agraït també la feina als anteriors directors generals, subdirectors generals i caps del cos.

  El conseller Saura ha remarcat que en aquests 25 anys els Mossos d'Esquadra han aconseguit "ser el referent de la seguretat a Catalunya i fer-se un lloc a la societat catalana" que té una bona consideració de la seva policia.

  "El desplegament territorial, que finalitzarà d'aquí a unes setmanes, ha estat realitzat de forma exemplar, amb una bona adaptació tant a les zones rurals com a les urbanes. Amb capacitat suficient per fer front tant a la investigació de petits delictes com de la sofisticada delinqüència organitzada, tant per garantir la seguretat en una prova esportiva internacional com per assistir els residents d'una masia aïllada", ha dit el conseller.

  Joan Saura també ha animat als mossos a "continuar treballant com fins ara, amb la responsabilitat i amb el compromís vers la societat i mantenint sempre present els valors ètics i democràtics com a base de la seva tasca diària".

  El conseller ha volgut reconèixer i agrair públicament als Mossos d'Esquadra "l'energia, les ganes, l'esforç i de vegades el sobreesforç personal i les hores de dedicació amb què els mossos i mosses d'esquadra han acceptat el repte de formar part de la nova policia de Catalunya. Han treballat de valent per donar resposta a les demandes de la societat. Són un cos en el qual la gent hi confia. Han assolit un alt nivell de qualitat professional perquè són vostès els primers que desitgen oferir un servei públic respectuós i eficient".

  Saura ha recordat que divendres passat es va inaugurar a Barcelona l'exposició itinerant "Mossos d'Esquadra, professionals al teu costat", que recorrerà una quinzena de ciutats catalanes per explicar el passat, el present i el futur del cos i fer un reconeixement a la seva vàlua com a persones i com a professionals.

  En la seu discurs, el conseller s'ha adreçat als mossos per dir-los: "M'agradaria que els seus encerts, i els errors, fossin jutjats en base al seu bagatge professional. Que qui opini tingui en compte que vostès porten anys de treball, que han realitzat satisfactòriament centenars de complicats dispositius, que han desarticulat xarxes internacionals de delinqüents. Que tots tenim en el record companys seus que han estat ferits o han mort en acte de servei atenent un accident de carretera o protegint la ciutadania dels atemptats terroristes".

  Saura ha recordat "el consens social i polític" que ha estat necessari per l'assumpció de les competències policials i el desplegament territorial de la policia de la Generalitat, "que és un dels símbols de l'autogovern de Catalunya".

  Sobre el futur del cos, Joan Saura ha explicat que "l'1 de novembre acaba una etapa. I en comença una altra. Durant els propers anys nous agents s'incorporaran als Mossos d'Esquadra per consolidar la tasca que hem dut a terme en aquests 25 anys. Hem de reforçar i definir el model global de policia de proximitat com a eina bàsica de relacions amb la comunitat. Cal identificar i dissenyar les estratègies que han de fer front a la criminalitat del segle XXI. Hem de planificar els recursos tècnics i humans per a refermar l'alta professionalització dels Mossos. I hem d'arribar al consens per estructurar el sistema de seguretat de Catalunya".


  Una història lligada a la Catalunya contemporània

  Per la seva part, el subdirector operatiu de la policia, el comissari Josep Milán, ha subratllat que "avui és un dia molt especial i important en la història del cos de Mossos d'Esquadra, història que ha anat estretament lligada amb la de la Catalunya contemporània".

  Després de fer un repàs cronològic a la història dels Mossos d'Esquadra i la seva consolidació com a policia pròpia "amb grans dificultats i anys que van ser durs", el comissari Milán ha assenyalat que "durant aquest camí que no ha estat gens fàcil, els membres del cos de Mossos d'Esquadra, ens hem preparat, dia darrera dia, per ser capaços d'assolir els reptes que ens han encomanat".

  "Deixeu-me que us digui que el més important no és el camí per on es passa, sinó les persones amb les quals aquest es fa i es comparteix", ha dit el comissari, que ha proposat per al futur immediat: "ser encara més propers a les persones i als seus problemes i ser encara més eficaços en garantir espais de convivència on tothom es senti protegit, segur i sobretot lliure".


  Primera promoció

  En nom dels 268 agents de la primera promoció dels Mossos d'Esquadra ha recollit el guardó commemoratiu el sotsinspector Lluis Martínez, que va ser el número 1 d'aquella primera promoció i que, en el seu parlament, ha repassat la història del cos, des de quan "tots fèiem de tot" fins a l'actualitat, amb un grau d'especialitat que situen a la Policia de Catalunya entre les millors d'Europa.

   Data i hora actual: Dt Jul 07, 2020 7:30 pm